torsdag 3 november 2011

Tutställning!

På lördag går utställningen Classic Ferret av stapeln i Axvall strax utanför Skara.

Killarna har ätit upp sig i sina vintervikter och kör klädkod; långhårig sämsk (en sämsk är en sådan som man gör sämskskinn av, såklart!). Det har till och med gått så långt att husse rapporterat att de ofta legat tillsammans och putsat pälsarna ingående.

Såhär inför utställning så råder det alltid ett slags (o)organiserat kaos. Fascinerande att djur med en medelvikt på strax över kilot kan behöva ha så mycket prylar med sig när de ska resa någonstans (en halv miljard puffar/filtar/leksaker, en drös mat, alla attiraljer för att ta reda på det otrevliga som kommer ut i andra änden när de ätit mat, en triljon småsaker som matte inte kan vara utan men som kommer vara orörda när hon väl kommer hem. Pianot får faktiskt stanna hemma pga platsbrist).

Helgen till ära har matte förärat sig ett snyggt, välplacerat, blödande jack i pannan. (Note to self: när jag blir stor så ska INTE vedklyvning behöva ingå i vardagssysslorna) Camaro försökte uppmuntra genom att mena att det ger en slags bad-ass-look. Aviendha hånskrattade så hon knappt hann på lådan när hon hörde det. Tolkar det som att hon inte riktigt höll med om att det skulle få matte att se bad ass ut (och så var det avgjort vem som ska få kvällsgodis och vem som ska bli utan).

Well, åter till förberedelserna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar