fredag 13 april 2012

Kusin vitamin och pjäxan

Camaro har en kusin. Egentligen är de mest släkt med släkten men i den släkten så finns ett par fundamentala släktdrag; den långa snoken (som alltid ska läggas i blöt) och det faktum att de endast tycks ha två hjärnceller och dessa är osams. Valle och Camaro delar dessa grundläggande släktdrag kan vi väl säga.

Kusin Vitamin (eller som Camaro säger, kufiin vitamiiin) bor hos Tant Hanna och läget där är väl ungefär som här; det finns snygga, smarta, kreativa och fantastiska illrar där. Och så finns Valle.

Den hussen hade i vilket fall förlustat sig medelst alpin skidåkning. Väl hemkommen så ställer han väskan med pjäxorna uppe på skoskåpet och lämnar hemmet. Vad han sedan upptäcker är att illrarna under hans frånvaro våldat upp den nedvälta pjäxväskan. Kraffsat på allt som gick att kraffsa på och pestat i allmänhet. Alla utom Valle. Istället för att härja som alla andra så tyckte han att det var en bra idé att praktisera som eremitkräfta.

Där låg han. Mitt på hallgolvet med bakkroppen nedkörd i en pjäxa och kom inte lös. Det arma djuret hade fastnat och kunde inte heller kravla sig framåt med framtassarna för att pjäxan vägde för mycket. Han tyckte inte att det var så roligt att vara erimitkräfta, de kan ju inte bajsa eller kissa någon annan stans än i sin pjäxa. Eller skal, vad de nu väljer att bo i.

Livet är inte lätt när man är från, eller har släkt ifrån Hä-hä-hä-härryda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar