söndag 6 mars 2011

MatteFritt!

Till veckan åker matte iväg på något så larvigt som en "praktik", men det gör absolut ingenting enligt illrarna, det betyder ju att det är MatteFritt hemma under 5 hela dagar!

De planerar att slåss i prasselröret, gömma mat över hela lägenheten, gräva på alla saker som kan låta högt, välta allt de kommet åt, flytta runt på alla bajslådor som finns och driva Tant S (aka. illervakten) från vettet. Bonuspoäng om de lyckas knäcka avspärrningen till sovalkoven, då kan man hoppa och sova i mattes säng!

För att döva smått dåligt samvete så har matte strategiskt planerat för bortavistelsen genom att fixa aktiveringsprylar. På måndag morgon göms möss på olika platser. Tisdag innebär godissök över hela golvet. Onsdag bjuder på en kartong med papper och godisar. Torsdag får de en gren som legat hos mössen och en äggkartong med godis i. På fredagen får de hålla tillhanda med en trött matte mot kvällskvisten.

Under matte packar springer illrarna runt och muttrar, "är du inte klar snart?", "ska du aldrig åka?!". Fint att veta att man är älskad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar