torsdag 4 oktober 2012

Tassen - fortsättningen

Camaro har ju problem med sin tass, och vi var till veterinären för ganska precist en månad sedan. Tassen ser i dagsläget ut ungefär som innan, skillnaden är väl att den inte har en lika tydlig vätskeansamling/blåsa utan bara är allmänt svullen. Storleken på svullnaden är väl ungefär densamma.

Veterinären tog några bilder på tassen före och efter ingreppet för att kunna rådfråga andra veterinärer om eventuell fortsatt behandling. Idag ringde hon och berättade att varken hon eller veterinärerna på Roslagstulls Djursjukhus hade några nya idéer om hur man skulle gå tillväga. Enda förslaget var att boka in en ny tid och göra om proceduren, alternativt få en journalkopia och remiss till Roslagstull eller annat djursjukhus med bättre koll på iller, vilka skulle göra samma åtgärd. Problemet är ju inte unikt för illrar, så det känns som att det skulle göra samma nytta att göra det där som här.

Då han fortfarande inte är märkbart påverkad av den (hälta eller annat beteende) så blev vi dock rådda att avvakta. Risken med att öppna upp den är större än vad man väntar sig kunna vinna med det, de trodde inte själva att de skulle kunna finna något som inte hittades sist. Blir det värre så får vi göra en ny bedömning.

Så, under uppsikt it is.

Det här grämer mig verkligen, även om han visar mycket få tecken på att vara störd av den så är det för mig självklart att han påverkas. Dels för att de maskerar sjukdomstecken och dels så borde hans allmäntillstånd inte vara lika bra som om han inte hade en konstant pågående infektion/inflammation.

Skittass.

1 kommentar: