torsdag 30 augusti 2012

Tassen - en följetång av oändlig karaktär

Jag har nämnt Camaros tass förr, men för er med en minneskapacitet motsvarande en morot så har lillkillen haft ett inflammerat sår på trampdynan. Det här upptäcktes i vintras och vi testade olika typer av behandling och två typer av antibiotika innan vi fick rådet att avvakta och hoppas att det skulle läka av sig självt. Att ge det tid att värka ut den skit som var där inne.

Misstanken var då att det rör sig om ett främmande föremål i trampdynan, typ en sticka eller liknande. Det läker inte av sig självt, och nu när rötmånaden äntligen är slut så känner jag inte att det är hållbart att vänta längre. Kruxet är bara att den lokala veterinären enbart har möjlighet att ge narkosgas till större djur, så på tisdag beger vi oss 18 mil till länets huvudstad för att operera tass.

I normala fall är jag inte jättenojjig inför veterinärbesök, men Camaro har ju oturen att komma från en släkt med en del hjärtproblem. Sådant rimmar illa med sövning = orolig matte. Dessutom så är risken ganska stor att man inte hittar något alls i själva tassen, och att man då bara tillfogat ett ännu större trauma som kommer ha svårt att läka för att det sitter så dumt till. Under en tass. En tass som han står på och går med, på golv, i filtar och annan smuts.

Och mitt i allt känns det så löjligt. En förbannad (trolig) sticka. Ett lidande, en operation, en risk, en läkprocess och några tusenlappar för en sticka. En sticka som vi kanske inte ens hittar.

Stackars, älskade 'Maromus!

Den onda tassen (pun intended)

söndag 26 augusti 2012

Försöka duger inte

Eftersom djuren sovit hela dagen så tyckte matte att det var dags för lite aktivering. Under förevändningen "förena nytta med nöje" hälls all smutstvätt ut på vardagsrumsgolvet för sortering. Iller hämtas. Iller placeras mitt i högen av smutstvätt.

Iller: Vad fan tror du att du håller på med?!
Matte: Aktivering, jag trodde att..
Iller: Ska DETTA vara aktivering?!!
Matte: Ja, alltså..
Iller: ÄR DU INTE RIKTIGT KLOK MÄNNISKA?!
Matte: Skit i det då!
Iller: Ja, det tänker jag göra *lämnar demonstrativt platsen*
Matte: *ropar efter illern* Himla roligt husdjur jag har då!
Iller: *skriker tillbaka *Himla värdelös människa jag har då!

Jag tror inte att någon av oss svarar riktigt bra på väderleken. Eller något.

onsdag 1 augusti 2012