söndag 17 juni 2012

Får får iller

Ingen sovplats är fulländad förrän Fåret är på plats. Det fula fåret som kom i påsen med 4 andra mjukdjur av  McDonalds-typ och kostade 5kr på Kupan i Skara.
Vars ljudlåda har skurit och batteriet är på upphällningen.
Phoenix älskade får.


lördag 16 juni 2012

Uppföljning projekt kruka

Inatt har vi haft ett djur på köksbordet. Ett saltkar låg på sidan, en tuss päls hade fastnat på duken och en prydnad har puttats ner på golvet.
MEN KRUKAN STÅR KVAR, ORÖRD!

Man ska inte ropa hej förän man har ett bäcken men.... Jag vinner, illerjävlar!

Nu återstår att testa om lösningen håller för vardagsrumsfönstret. Ska bara hitta en planta som är precis så ful att jag inte blir ledsen om den dör, men precis så fin att jag kan leva med att ha den ståendes där om den överlever. Urvalsprocessen är påbörjad. Återkommer.


måndag 4 juni 2012

Ny förstörelse

Idag var supermusarna superbilliga. De dödade en mycket kär lampa som jag fått av husse.

Förbannade djurhelveten, det är vad de är. Eller rättare sagt, det är vad Camaro är.

söndag 3 juni 2012

Krukor och flygplanslim

Man brukar ju säga att nöden är kreativitetens moder och det stämmer bra. 
Nöden stavas "husdjur".

Dessa högt älskade husdjur har ju, som ni uppmärksama läsare noterat, slaktat lite blommor på slutet genom att bestiga köksbord. Den nya soffan ger dem dessutom fri lejd á la autobahn upp på en fönsterbräda vars blommor har evakuerats.

Jag vet många illerägare som helt sonika bytt ut blommorna mot platsblommor/prydnader/kala fönsterbrädor. Men dum som jag är så kan jag inte sluta envisas med att försöka. Planen är därför att ha en hög, smal kruka som inte går att välta. 

Krukor införskaffades och vält-säkrades medelst platta, snöre och flygplansklassat komponentlim. Lyckas illrarna slita lös det så har flygindustrin rejäla säkerhetsbrister.


Undersidan av hög, smal, ovältbar kruka

Tanken är att knyta fast krukorna genom att dra dess snören mellan fönstret och fönsterbrädan och fästa i något lämpligt därunder. Försökte först att borra hål för snöret, men efter att ha knäckt tre borr och endast kommit 1,3mm ner i krukan så gav jag upp planen. Materialet är så hållfast att det borde fungera utmärkt som värmesköld på rymdfärjor (och med tanke på det facila priset av 20sek skulle NASA kunna återuppta sitt rymdprogram).

Nu återstår bara att plantera något, gärna oömt, i krukorna och inviga dem. Återkommer med resultatet så snart vädret medger omplantering.